Sakura picknick | Cool Japan

Sakura picknick

Vier de lente met ons

In de tuin van Museum Volkenkunde staan een aantal prachtige kersenbloesems (Sakura), die tot bloei zijn gekomen vanaf eind maart tot en met mid april. In Japan is het een gebruik om tijdens deze bloeiperiode te picknicken onder de kersenbloesems en daarmee de komst van de lente te vieren! We hebben iedereen uitgenodigd om een eigen picknick mand en kleed mee te nemen en de lente te vieren in die periode. En uiteraard was het een goede warming-up voor de tentoonstelling COOL JAPAN!

Datum: Dit evenement heeft plaatsgevonden tussen 25 maart en 5 april.

Wat is Sakura?

Het Japanse festival hanami (花見, ‘cherry-blossom viewing’) markeert de start van de lente. Volgens traditie vieren families en vrienden dit met een picknick onder de kersenbomen, Sakura, die in bloei staan. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement wordt er gegeten, gedronken, muziek gemaakt en geluisterd.

Omdat de kersenbomen slechts een week per jaar bloeien, wordt het sakura zensen (桜前線, ‘cherry blossom front’) nauwlettend in de gaten gehouden. Alle grote Japanse nieuwsmedia berichten wanneer de de bloemknoppen openspringen, zodat door het hele land hanami-festiviteiten kunnen worden gepland. In Nederland bloeit de sakura doorgaans eind maart of begin april. De korte bloeitijd maakt een Sakura Picknick in de Museumtuin extra bijzonder. Ben je benieuwd naar alle video's en foto die gemaakt zijn tijdens de bloeiperiode? Bekijk dan deze Facebook-pagina en / of bekijk de foto's in de fotogallerij op deze pagina.

Over deze activiteit

zaterdag, March 25, 2017 - 10:00 to woensdag, April 5, 2017 - 17:00

COOL JAPAN is niet meer te bezoeken in Museum Volkenkunde. Vanaf 28 September 2018 is de expo te zien in het Tropenmuseum

Wil je Museum Volkenkunde bezoeken voor een andere tentoonstelling? Koop hier je online ticket.

Meer informatie:
088 - 0042 800 | info@volkenkunde.nl
(di. t/m zo. 10.00 - 17.00 uur)