Outdoor Cinema: Summer Wars | COOL JAPAN

Outdoor cinema - 23 september - TICKETS UITVERKOCHT

Op zaterdag 23 September organiseerden wij als onderdeel van het Manga weekend een vertoning van de anime filmhit Summer Wars. Buiten in de museumtuin kruip je lekker weg in een zitzak om op groot scherm deze bijzondere anime film te bekijken.

Summer Wars

Deze Japanse geanimeerde romantische science fiction film uit 2009, geregisseerd door Mamoru Hosoda is geschreven door Satoko Okudere aan de hand van een verhaal van Hosoda.

De storyline van de film is als volgt: wanneer de timide 11e klasser en wiskundegenie Kenji Koiso door de ouderejaars en zijn geheime crush Natsuki wordt uitgenodigd voor een ‘zomerbaantje’ bij haar familie twijfelt hij geen moment. Natsuki’s familie, de Jinnouchi clan, gaat terug tot het Muromachi tijdperk (1336 tot 1573), komt samen om de 90e verjaardag van oma Sakae te vieren. Daar komt Kenji er achter wat zijn ‘zomerbaantje’ inhoudt: hij moet Natsuki’s verloofde spelen tijdens deze familiebijeenkomst.

Terwijl Kenji probeert de schijn op te houden voor Natsuki’s familie ontvangt hij een vreemd wiskundig probleem via zijn telefoon, waarvan hij als wiskundegenie niet kan laten om deze op te lossen. Het blijkt alleen dat de oplossing van de mysterieuze puzzel een hack veroorzaakt in de virtuele internetwereld Oz. Nu is de taak aan Kenji en zijn nieuwe familie om de hacker te stoppen en de virtuele en echte wereld te redden.

Online tickets

De tickets voor dit event zijn inmiddels uitverkocht. 

Trailer Summer Wars

Over deze activiteit

zaterdag, September 23, 2017 - 21:30 to 23:30

COOL JAPAN is niet meer te bezoeken in Museum Volkenkunde. Vanaf 28 September 2018 is de expo te zien in het Tropenmuseum

Wil je Museum Volkenkunde bezoeken voor een andere tentoonstelling? Koop hier je online ticket.

Meer informatie:
088 - 0042 800 | info@volkenkunde.nl
(di. t/m zo. 10.00 - 17.00 uur)