Kom naar het COOL JAPAN weekend in Museum Volkenkunde

COOL JAPAN weekend in Museum Volkenkunde

21 april 2017

Op 29 en 30 april kunnen Japanliefhebbers hun hart ophalen tijdens het COOL JAPAN weekend. Twee dagen lang staat Museum Volkenkunde in het teken van lolita’s, superhelden, videogames en robots. Vanwege de net geopende tentoonstelling COOL JAPAN - Wereldwijde fascinatie in beeld pakt het museum flink uit met een enorme mix aan activiteiten, workshops, demonstraties en optredens.

Het programma: van sumi-e tot sake
Voor wie actief wil meedoen, zijn er diverse workshops zoals sushi maken, sumi-e (traditionele Japanse schildertechniek), Japans inpakken of New Kintsugi: een Japanse kunstvorm om gebroken servies en potten te repareren. Kinderen kunnen onder andere manga tekenen, een workshop Aikido (Japanse martial arts kunst) volgen of dansen als een echte robot. Tijdens rondleidingen door de tentoonstelling COOL JAPAN worden de verbanden ontdekt tussen de populaire manga van nu en Japanse tekenkunst uit het verleden. Hierin zal ook een vleugje Japanse horror niet ontbreken. Verder zijn er lezingen over de Japanse schattigheidscultuur, ‘Cool’ Japan en de Studio Ghibli films van Hayao Miyazaki & Isao Takahata. Naast alle activiteiten kunnen bezoekers ook genieten van demonstraties zoals Taiko drums en Japanse kalligrafie of in het Museumcafé verschillende soorten sake proeven. Kortom: een bomvol programma voor jong en oud, fans en nieuwkomers!

// Datum: zaterdag 29 en zondag 30 april
// Tijd: 12.00 – 17.00 uur
// Meer informatie over het complete programma en tickets is hier te vinden.

Tentoonstelling COOL JAPAN - Wereldwijde fascinatie in beeld
Dit weekend wordt georganiseerd naar aanleiding van de tentoonstelling COOL JAPAN. De tentoonstelling brengt van alles uit de rijke Japanse beeldcultuur bij elkaar: van Hokusai tot Final Fantasy en van herkenbare Japanse horror tot cute fashion uit de straten van Tokyo. Aan de hand van historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie van het museum zie je dat de iconen van nu een lange geschiedenis hebben.

COOL JAPAN is tot en met 17 september te zien in Museum Volkenkunde.

NOOT VOOR DE REDACTIE 
Neem voor meer informatie of beeldaanvragen contact op met Geke Vinke: geke.vinke@wereldculturen.nl / t +31 88 0042 942 / cooljapan.volkenkunde.nl/persberichten

COOL JAPAN wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Blockbusterfonds, de BankGiroLoterij en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Kurebayashi (Kunstenaar, 21) in Harajuku, Tokio. Herfst 2012. Foto: Kjeld Duits
Downloaden JPG (1.62 MB)
Hall of Fame; tentoonstelling COOL JAPAN. Foto Kirsten van Santen.jpg
Downloaden JPG (2.81 MB)
Kawaii kunst; tentoonstelling COOL JAPAN. Foto Kirsten van Santen.jpg
Downloaden JPG (2.03 MB)
Robot Pepper; tentoonstelling COOL JAPAN. Foto Kirsten van Santen.jpg
Downloaden JPG (1.68 MB)

COOL JAPAN is niet meer te bezoeken in Museum Volkenkunde. Vanaf 28 September 2018 is de expo te zien in het Tropenmuseum

Wil je Museum Volkenkunde bezoeken voor een andere tentoonstelling? Koop hier je online ticket.

Meer informatie:
088 - 0042 800 | info@volkenkunde.nl
(di. t/m zo. 10.00 - 17.00 uur)